Kar- og couprose

Er du en av mange som ikke trives med sprengte blodkar i ansiktet? De er ufarlige, men ikke så vakre å se på. Med IPL behandler vi sprengte blodkar i ansiktet og på brystet med mer. Om du vil behandle hele ansiktet for sprengte blodkar, eller kun små områder, velger du selv. IPL fjerner enkelt og trygt sprengte blodkar og bidrar samtidig til en revitalisering og foryngelse av ansiktshuden (Photofacial). Vi kan nå tilby behandling med bredspektret lys av blå og røde blodårer i ansiktet. Vi bruker et kraftig pulset lys (IPL) som varmer opp blodkarene. Dermed blir karveggen skadet og blodåren ødelagt. Antall behandlinger er avhengig av hvor store blodårene er, samt hudfarge. Det skal gå 4 uker mellom hver behandling og du skal ikke sole deg i løpet av de 4 første ukene etter behandling.

Sprengte blodkar

Sprengte blodkar i ansiktet skyldes en kombinasjon av arvelige forhold og ytre påkjenning. Soleksponering akselerer hudens aldrinsprosess og kan forårsake forstyrrelser i hudens normale blodgjennomstrømming som igjen kan forårsake vaskulære problemer som sprengte blodkar (telangiectasier) og diffus rødhet.

Hvordan foregår behandlingen av sprengte blodkar?

Vi smører en kontaktolje over behandlingsområdet, deretter pulser vi over området med en safir som leder varmen og som dekker et område i størrelsesorden ut fra hva som skal behandles.

Hvordan kjennes det?

Det kjennes som et litt varmt stikk for hver puls som sendes til området med sprengte blodkar. Det føles intet ubehag mellom pulsene, eller etter endt behandling.

Før behandling

• Vi anbefaler at du ikke røyker 1-2 timer før lysbehandlingen, da røyking trekker blodårene sammen.
• Du må være nybarbert eller vi barberer deg før behandlingen, slik at hårene ikke brenner på huden din.
• Du skal ikke ha solt deg i løpet av de 4 siste ukene før behandling.

Etter behandlingen?

I noen tilfeller kjøler vi ned huden litt etter behandlingen. Du blir smurt med en kjølende lasergel. Når du går fra oss vil du ofte være rød/rødflammete i ansiktet, men dette avtar raskt og man ser fort at spor etter sprengte blodkar, pigmentflekker eller rynker reduseres betraktelig.

Hvordan ser du ut de første dagene etter behandlingen?

Det kommer an på utgangspunktet og hvorvidt man tidligere har blitt behandlet for sprengte blodkar, pigmentflekker eller annet. Jo «styggere» huden er før behandlingen, desto «styggere» etter behandlingen. Når det gjelder hud uten pigmentflekker og årer, kan det vanligvis legges på en foundationkrem, og man kan gå direkte tilbake til arbeid. Noe hevelse dagen etter, særlig under øynene og spesielt om morgenen, kan oppstå. Dette gir seg vanligvis raskt. Noe tørr hud den første uken etter behandlingen er også ganske vanlig. Pigmentflekker og skjolder vil være enda mer synlige og få et ”skittent” utseende, som kan vedvare fra ca. 5-10 dager. Sprengte blodkar og rødhet kan bli mer synlig de første dagene, endelig resultat ser vi etter ca. 2-4 uker. Ved bare generell hudforbedring ser man resultatet etter ca. 2-3 uker. Man har etter behandlingen vanligvis bare en generell rødme, som varer fra noen minutter til et par timer i vanlige tilfeller.

Indikasjoner?

Vi kan behandle alle typer utsprengte blodkar i ansikt, hals og på bryst, også røde arr etter acne/kviser. En skal regne gjennomsnittlig 2-5 behandlinger med ca 4 ukers intervall.

Kan alle behandles?

Gravide behandles ikke. Man skal ikke bruke blodfortynnende de siste 4 dager før behandling, dette konsulteres med egen lege. Både mørk og lys hud kan behandles for sprengte blodkar, skjolder og pigmentflekker.

Kompletterende hudpleie

Et langvarig resultat krever måtehold i omgang med sol. Vi anbefaler vår medisinske hudpleieserie Jan Marini som kan bidra til å vedlikeholde virkningen etter behandling: Bl.a. fuktighetskrem med Solfaktor 30 fra antioxidant serien samt C-esta serien.

Hvor mange behandlinger er nødvendig for effektiv fjerning av sprengte blodkar?

Dette kan variere, men man kan i mange tilfeller regne opptil 3 behandlinger.

 

Tilbud på SMS?

Ønsker du en sms når vi har tilbud? Vi sender maks 1 mld per mnd. Du kan melde deg av når som helst.

You do not have the required permissions.

Meld deg av SMS tilbud?

You do not have the required permissions.

Finn oss på facebook

Kontakt oss

Rosenborggata 1 B - 0356 Oslo

Telefon: 22 60 62 64

E-post:

post@bhudoglaserklinikk.no

Web:

http://bhudoglaserklinikk.no