Er du plaget av uønsket svette i armhuler? Svettebehandling med Botox er den mest effektive behandlingsformen. Svettebehandling med Botox gir langvarig resultat. Behandlingen kan være litt ubehagelig og tar ca 30 minutter.

Ved å sprøyte Botox inn i armhuler, hender og under føtter får man en effektiv svettebehandling. Svettebehandlingen er enkel og du vil bli helt fri for svetteproblemer, og effekten varer opptil ett år.

Botox er et registrert legemiddel som inneholder botulinum toxin typeA. I svært små og fortynnete doser kan dette sprøytes inn i huden for å redusere svettingen.

Hva er svettebehandling med Botox?

Hyperhidrose er overdrevet svetting. Kroppstemperaturen reguleres gjennom svetting, men personer som lider av hyperhidrose produserer mye mer svette enn det som er nødvendig for temperaturreguleringen. Årsaken er overaktivitet i svettekjertlene, og kan skyldes flere årsaker. Dette kan være både et sosialt eller praktisk problem. Hyperhidrose i armhulene gir skjemmende flekker på skjorte og bluser, ødelagt tøy og sjenerende lukt. Fuktige hender kan føre til at man unngår å håndhilse på andre, samt vanskeliggjør visse yrker. Når hyperhidrosen er lokalisert til områder som armhuler, håndflater, føtter eller ansikt, kan man behandle med Botox med svært gode resultater.

Hvordan utføres behandlingen?

Det benyttes en avfargingsmetode på huden for å fastslå hvilket hudområde som trenger behandling. Man legger da på jod og stivelse på huden. Mørke felter dannes når svetten kommer i kontakt med jod og stivelse. Området der svettingen er sterkest, blir markert med tusjpenn. Ved behandling i håndflater og under føtter settes det først lokalbedøvelse. Deretter injiseres medikamentet i det avgrensede området. Stikkene er svært overfladiske og ved behandling av svette i armhuler trenger man ikke lokalbedøvelse.

Behandlingen tar fra 20-40 minutter og man kan gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen.

Hvordan virker det?

Botox blokkerer nerveimpulser til svettekjertlene og hindrer at disse skiller ut svette. Botox virker kun der det blir injisert, ikke på resten av kroppen. Botox kan brukes til svettebehandling i ansikt, armhuler, håndflater og føtter.

Finnes det bivirkninger/kompikasjoner?

Alle behandlinger som er virksomme vil også kunne gi bivirkninger og komplikasjoner. Uønskede bivirkninger ved bruk av Botox er imidlertid svært sjelden. Den vanligste bivirkning er ømhet eller en liten blodutredelse på innstikkstedet, som går vekk i løpet av noen dager. Det finnes sjeldne tilfeller, hvis litt for mye Botox er injisert, hvor muskelen som løfter øvre øyelokk har blitt forbigående svekket i 1-2 uker.

Fordi effekten av Botox er forbigående er også evt. bivirkning forbigående. Det er fram til i dag ikke rapportert om bestående men etter Botox behandling.

Hvor lenge varer effekten av en svettebehandling?

Effekten varer i gjennomsnitt 4-12 måneder. Dette varierer fra person til person. Etter dette kan man avgjøre om man ønsker å gjenta behandlingen og evt. også få behandlet andre områder. Effekten inntreffer etter 3-7 dager.

Er det smertefullt?

Botox svettebehandling er forbundet med lite eller ingen ubehag. Du kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål umiddelbart etter behandlingen.

 

Gravide og ammende skal ikke behandles med Botox.

 

Tilbud på SMS?

Ønsker du en sms når vi har tilbud? Vi sender maks 1 mld per mnd. Du kan melde deg av når som helst.

You do not have the required permissions.

Meld deg av SMS tilbud?

You do not have the required permissions.

Finn oss på facebook

Kontakt oss

Rosenborggata 1 B - 0356 Oslo

Telefon: 22 60 62 64

E-post:

post@bhudoglaserklinikk.no

Web:

http://bhudoglaserklinikk.no